Ataşehir Prof.Faik Somer Spor Lisesi Gezisi / 14.02.2019

Ataşehir Prof.Faik Somer Spor Lisesi Gezisi / 14.02.2019

Okulumuz mesleki rehberlik etkinlikleri kapsamında 8.sınıf öğrencileriyle Prof. Faik Somer Spor  Lisesini ziyaret ettik.

16.02.2019 1695

 SPOR LİSELERİ

 

       Spora ilgi duyan ve gelecekte sporla ilgili bir meslek sahibi olmak isteyen (antrenör, beden eğitimi öğretmeni vs) bireylere yönelik açılmış olan spor liselerinde gerek teorik olarak, gerek pratik olarak ağırlıklı oranda spor eğitimi verilmektedir. Geleceğinde sporla ilgili bir iş yapmak isteyen bireyler için ideal bir lise türüdür. Spor liselerine alımlar ilköğretimi o yıl bitiren öğrenciler arasından yetenek sınavıyla yapılmaktadır.

Spor liseleri öğrencilerinin;

Beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceri kazanmaları için ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim-öğretim görmelerini ve başarılı sporcular olarak yetiştirilmelerini,

Alanı ile ilgili dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak Türk sporunu geliştirecek ve temsil edebilecek gençler olarak yetişmelerini,

İşbirliği içinde çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazanarak takım ruhu ile hareket etmelerini,

Spor disiplini ve centilmenliğini özümsemiş, örnek bireyler olarak yetişmelerini,

Beden eğitimi ve sporla ilgili yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını,

Spor alanında araştırmaya yönelmelerini; bu alanda yetenekleri doğrultusunda uygulama yapabilecek kişiler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla açılmıştır.

İstanbul da Bulunan Spor Liseleri

Ataşehir İstanbul Prof.Faik Somer Spor Lisesi,

Büyükçekmece Ruhi  Sarıalp Spor Lisesi

Beykoz Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi

Sultanbeyli Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi

Spor Lisesine Öğrenci Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan illere gönderilen genelgeye göre, spor liselerinin 9. sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin işlemler, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde Bakanlıkça ilan edilecek kontenjanlara göre gerçekleştirilir. Ortaokul ve imam hatip ortaokulunun 8. sınıfını bitirenler, öğrenim belgesi, dilekçe ve bir fotoğraf ile öğrenim görmek istedikleri okul türlerinden sadece birinin okul müdürlüğüne, doğrudan veya posta yoluyla başvurabilir. Okul müdürlüklerince sınav giriş belgesi düzenlenir ve alanlara göre sınava girecek öğrenci listeleri, Haziran ayında okulda ve internet sayfasında ilan edilir. Öğrenci seçimi için yetenek sınavı, bölümler bazında komisyonlar marifetiyle okul tarafından belirlenen tarihlerde tek aşamalı gerçekleştirilir. Öğrenci seçimi, yetenek sınavının yüzde 70´i ile yüzlük sisteme dönüştürülen ortaöğretime yerleştirme puanının yüzde 30´u alınarak 100 tam puan üzerinden yapılır. Yetenek sınavında 50 puan barajının altında kalan öğrenciler, başarısız sayılır ve değerlendirmeye alınmaz.

En yüksek puandan aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre, bölümler bazında belirlenen kontenjan kadar asil ve yedek liste, Temmuz ayında mesai bitiminde okulda ve internet sayfasında ilan edilir. Kayıtlar ise e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

Açık kontenjan bulunması durumunda öğrenciler, yedek listeden puan sırasına göre tespit edilir, okulda ve internet sayfasında ilan edilir.

Okulumuz konferans salonunda Ataşehir Prof.Faik Somer Spor Lisesini ziyaret eden 31 öğrencimiz ile birlikte gezi sonrası duygu, düşünce ve gözlemlerini okulumuz öğrencileri ile paylaşmaları adına pano çalışması yapılmıştır.


Özlem TUNÇ PEKMEZ

Psikolojik Danışman

 

      Tarık KAYA

Psikolojik Danışman

 

Alibeyköy Ortaokulu / Rehberlik Servisi - 2

İletişim: 0212 626 08 44 Dahili: 116


16-02-201916-02-201916-02-201916-02-201916-02-201916-02-2019